Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Sūriai su baltuoju pelėsiu

Sūris Brie Cantorel

Prancūziškas sūris, kuris yra minkštas, kreminės konsistencijos, su puikia balto pelėsio žievele, švelnaus skonio. Pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 60% riebumo, natūraliai brandinamas iki 2 savaičių.

Kilmės šalis

Prancūzija

Brandinimo trukmė

2 sav.

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Seniausi istoriniai duomenys apie Brie sūrį randami Karolio Didžiojo kronikoje, kur minima, jog imperatorius ragavo sūrį mažame Brie miestelyje 774 m. Pavadinimas kilęs iš Brie miestelio, Seine-et-Marne regiono. Nuo XIX a. pradžios šis sūris buvo žinomas kaip "Karališkas sūris“ ir labai patiko bajorijai. Brie gamyboje naudojamos Penicillium pelėsio bakterijos, kurių dėka kreminės tekstūros sūris pasidengia balta aksomine pelėsio plutele. Rekomenduojama Brie sūrį prieš patiekiant palaikyti kambario temperatūroje maždaug 45 minutes, kad įgautų savo švelniai riešutinį skonį ir minkštą konsistenciją. Šis sūris skaniausias ir kvapniausias tada, kai yra patiekiamas kambario temperatūros.

Geriausiai tinka su

Maistas

Sūrio fondiu, karšti patiekalai, vaisiai, riešutai, vienas kaip užkandis.

Gėrimai

Baltas pusiaus saldus vynas, šampanas, raudoni Bordeaux (Bordo) arba Bourgogne (Burgundijos) vynai.