Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Sūriai su baltuoju pelėsiu

Sūris Camembert Royal Ermitage

Prancūziškas sūris, 45 proc. riebumo, pagamintas išimtinai pagal seną tradicinį receptą, užtikrinantį itin gerą sūrio kokybę. Labai naudingas, švelnaus skonio Vosges regiono karvių pienas suteikia Royal Camembert skonį ir tekstūrą, kurie įtiks bet kuriam gurmanui. Šis sūris taip pat vadinamas Vosges regiono sūrininkystės tradicijų ambasadoriumi Prancūzijoje ir visame pasaulyje. Skaniausia valgyti kambario temperatūros, minkštą.

Kilmės šalis

Prancūzija

Brandinimo trukmė

2 sav.

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Marie Harel 1791 m. Normandijoje, Prancūzijoje, sukūrė originalų Camembert sūrį iš nepasterizuoto pieno Normandijoje, Prancūzijoje. Šiandien labai maža dalis gamintojų gamina sūrį naudojant nepasterizuotą pieną. Tie, kurie gamina sūrius pagal šį Marie Harel metodą, vadovaujantis AOC gairėmis gali legaliai vadinti savo sūrį Camembert Normandie. Vis dėlto Normandijoje galima rasti ir labai gerus Camembert sūrio gamintojus, gaminančius jį iš pasterizuoto karvių pieno. Vienas iš jų - Fromages Ermitage, siūlantis paragauti Camembert Royal Ermitage.

Geriausiai tinka su

Maistas

Salotos, makaronų padažai, keptas su tam tikrų vaisių, uogų padažais, medumi, kaip užkandis su įvairia duona.

Gėrimai

Raudonas vynas, pvz. Beaujolais, Chenin Blanc, St Emilion, St Estephe arba Normandijos sidras.