Tai minkštas, kreminės konsistencijos sūris su puikiai išsivysčiusiu baltu pelėsiu. Jis yra pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 58 % riebumo. Tai - vienas populiariausių prancūziškos kilmės sūrių pasaulyje dėl savo švelnaus skonio ir minkštos konsistencijos, plačių panaudojimo galimybių kulinarijoje.
Seniausi istoriniai duomenys apie Brie sūrį randami Karolio Didžiojo kronikoje kur minima, jog imperatorius ragavo sūrį mažame Brie miestelyje 774 m. Pavadinimas kilęs iš šio miestelio pavadinimo. Nuo XIX a. pradžios šis sūris buvo žinomas kaip "Karališkas sūris“ ir labai patiko bajorijai. Brie gamyboje naudojamos Penicillium pelėsio bakterijos, kurių dėka kreminės tekstūros sūris pasidengia balta aksomine pelėsio plutele. Rekomenduojama Brie sūrį prieš patiekiant palaikyti kambario temperatūroje maždaug 45 minutes, kad įgautų savo švelniai riešutinį skonį ir minkštą konsistenciją. Šis sūris skaniausias ir kvapniausias tada, kai yra pateikiamas kambario temperatūros.
Vaisiai, riešutai, užkandžių asorti, sūrio fondiu, karšti patiekalai.
GėrimaiBaltas pusiaus saldus vynas, šampanas, raudoni Bordeaux (Bordo) arba Bourgogne (Burgundy) vynai.