Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Sūriai su baltuoju pelėsiu

Sūris Brie Coburger

Vokiškas, minkštas, 60% riebumo balto pelėsio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. Sūris yra švelnaus, turtingo skonio, gana riebus su ypatingai glotnia tekstūra ir padengta balta, plona pelėsio plutele. Tai – idealus sūris kasdieniam jūsų stalui.

Kilmės šalis

Vokietija

Brandinimo trukmė

2 sav.

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Šis sūris pasižymi itin lengva elastinga tekstūra, sodriu aromatu ir švelniu skoniu. Dramblio kaulo spalvos ir plokščios formos sūris tolygiai padengtas aksomine, balto pelėsio žievele, o vidus – minkštas, turintis daugybę nevienodai susiformavusių mažų skylučių. Brie Coburger sūrio žievelė apipurškiama baltu pelėsiu, kuris yra vadinamas Penicillium candidum. Šis pelėsis yra taikomas sūrio gamybos procese, siekant apsaugoti sūrio paviršių nuo kitų potencialiai kenksmingų mikroorganizmų. Coburger – jau daugelį metų yra tarp pirmaujančių tarptautinių sūrio gamintojų. Nuo 1927 metų pagal tradicinius sūrio receptus buvo pagamintas pirmasis Coburger sūris. Coburger naudoja pieną, gaunamą tik iš pieno ūkių, kurie yra reguliariai tikrinami viešų ir nepriklausomų Vokietijos institucijų. Iš kiekvieno pieno ūkio reikalaujama, kad pienas būtų pateiktas pagal kokybės užtikrinimo standartą"QM-Milch". Coburger didžiausia vertybė – kokybė ir produktų saugumas. Tik kokybiškas pienas, kuriam taikoma griežčiausia kontrolė yra naudojamas gamybai.

Geriausiai tinka su

Maistas

Kriaušės, vynuogės, užkandis, karšti patiekalai, desertai. Pašalinus žievę, galima ištirpinti padažuose arba sriubose.

Gėrimai

Sausas baltasis arba putojantis vynas.