Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Sūriai salotoms

Sūryminis sūris Brinza

Tai bulgarų sūrio kūrėjų pasididžiavimas. Brinza yra gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno ir brandinamas sūryme. Minkštas ir trapus 43% riebumo sūris, sūraus bei rūgštoko skonio, turi šiek tiek grūdėtą tekstūrą. Prieš vartojimą patariama keletui minučių pamerkti sūrį į mineralinį vandenį arba pieną, tuomet jis tampa dar gardesnis.

Kilmės šalis

Bulgarija

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Šio sūrio gamintojas - kompanija Destan įsikūrė 1994 m., Silistros mieste, šiaurės rytų Bulgarijoje. Bulgariškas Brinza sūris tradiciškai yra gaminamas iš ožkų ar avių pieno. Destan kompanijos sūrio meistrai Brinza sūrį gamina tik iš 100% karvių pieno, kuris suteikia sūriui švelnesnį skonį. Pasak legendos, pirmasis bulgariškas brinza sūris atsirado arabų pirklio avies vynmaišyje, kai jis jame nešėsi pieną. Dėl šilumos ir bakterijų poveikio, surūgęs pienas tuomet pavirto sūrio gabalu.

Geriausiai tinka su

Maistas

Svogūnai, česnakai, baklažanai, bulvės, mėsos su daržovėmis patiekalai, trintos sriubos. Supjaustytas riekutėmis ir apkeptas folijoje, tinka kaip užkandis.

Gėrimai

Riesling, Sauvignon Blanc vynai.