Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Kietieji sūriai

Sūris Rembrandt

Rembrandt – unikalaus skonio Olandų pasididžiavimas, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, brandinamas ilgiau nei metus, 48% riebumo, kietas, brandaus skonio sūris.

Kilmės šalis

Nyderlandai

Brandinimo trukmė

12 mėn.

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Įkvėpti didžiųjų menininkų Rembrandt sūrio gamintojai jį pavadino garsaus olandų tapytojo, grafiko Rembrandt van Rijn vardu. Šis sūris, brandinamas ilgiau nei metus, yra puikaus skonio, šiek tiek aštrus, turintis tvirtą struktūrą, bet tuo pačiu lengvai lydomas. Rembrandt sūris žymus ir dėl jame esančių baltų traškių taškelių - tai pieno rūgšties druska dar vadinama kalcio laktatu. Pieno rūgšties druskos kristalai sūryje atsiranda tik ilgo brandinimo dėka, kai piene esantis kalcis ir pieno rūgštis reaguoja tarpusavyje.

Geriausiai tinka su

Maistas

Būtinas sūris kiekvienoje sūrio lėkštėje. Makaronų arba kiti karšti patiekalai, vaisiai, riešutai, vienas kaip užkandis.

Gėrimai

Alus su karamelės, šokolado poskoniu, svarus raudonasis vynas, ilgo brandinimo škotiškas viskis.