Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Mėsos Vytinta mėsa

Itališkas vytintas saliamis „Napoli“

Ši vytinta salami dešra yra viena populiariausių Italijoje. ji kilusi iš Neapolio apylinkių, o kokybiška mėsa, česnakai, pipirai bei šlakelis vyno jai suteikia visame pasaulyje atpažįstamą ir vertinamą skonį.

Kilmės šalis

Italija

Brandinimo trukmė

sav.

Mėsos rūšis

kiauliena

Sertifikatas

TSG

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

TSG

Traditional speciality guaranteed

Pabrėžia tradicines savybes, tiek sudėtimi ar gamybos priemonėmis.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI

Istorija ir išskirtinumas

Kampanija regionas pietų Italijoje garsėja ne tik kerinčiu gamtovaizdžiu, ar derlingomis žemėmis, bet ir išskirtiniu maistu. Vytintas saliamis „Napoli“ yra ilgamečių mėsos produktų gamybos tradicijų pavyzdys ir tikras turtas. Senovėje juo atsiskaitydavo už atliktus darbus, o skanaudavo tik per šventes. Šiai saliamiui paruošti naudojami tik mėsa iš kiaulės pečių, kojų kumpio, kaklo ir nugarinės. Griežtai kontroliuojamas riebalų kiekis, kuris negali viršyti 24 proc. mišinio, kuris kemšamas į natūralią kiaulės žarną. Mėsa brandinama specialiose gerai vėdinamose patalpose ir trunka ne trumpiau kaip 30 dienų, tad gurmanų stalą pasiekia pačios aukščiausios kokybės produktas, įprasminantis iš kartos į kartą perduodamos meistrystės tradicijas.

Geriausiai tinka su