The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Sūriu įdaryta paprika

60 min.
4 servings
Made with Cheese Fourme d'Ambert

Ingredients

  • 250 g Fromager d'Affinois Poivre sūrio;
  • 150 g sviesto;
  • 3–4 paprikų;
  • Česnako skiltelės;
  • Ryšelio petražolių.

Preparation

  • 01
    Paprikas nuplaukite ir išpjovę žiedkočius išskobkite visas sėklas. Sviestą pašaldykite kameroje ir tada sutarkuokite. Smulkiai supjaustykite (o jei gaunasi sutarkuokite) sūrį. Išspauskite česnako skiltelę. Įdėkite smulkintų petražolių. Viską išmaišykite ir šio įdaro prikimškite paprikas. Jas palaikykite šaldytuve apie valandą, o prieš tiekdami supjaustykite griežinėliais ir papuoškite petražolėmis. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI