The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Ingredients

  • 225 g Applewood sūrio;
  • 200 g makaronų;
  • 125 g nesūdyto sviesto;
  • 225 g pievagrybių;
  • 70 g smulkiai pjaustytų svogūnų;
  • 40 g miltų;
  • 450 ml pieno;
  • 1/2 a.š. garstyčių miltelių;
  • 1 a.š. Worcestershire padažo;
  • druskos ir pipirų.

Preparation

  • 01
    Puode išvirkite makaronus. Atskirame puode išlydykite dalį sviesto, sudėkite pjaustytus svogūnų ir kepkite, kol suminkštės. Tuomet sudėkite grybus. Gautą grybų svogūnų mišinį sumaišykite su išvirtais makaronais.
  • 02
    Keptuvėje išlydikite likusį sviestą, įdėkite miltus. Supilkite pieną, lėtai maišant, kol padažas sutirštės. Į padažą sudėkite sūrį. Sudėkite garstyčių miltelius, Vorčesterio padažą, pipirų ir druskos pagal skonį. Kepimui skirtame puode sudėkite makaronų mišinį, supilkite padažą ir pabarstykite sūriu. Troškinkite 10-15 minučių karštoje orkaitėje, kol sūris ištirps ir pagels. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI