The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Sūrio fondiu su Fondue Toute

15 min.
1 serving

Ingredients

  • 1 puodelio sauso balto vyno;
  • 200 g Fondue Toute sūrio;
  • 200 g tarkuoto Edlerio sūrio;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1/4 šaukštelio maltų muskatų;
  • Prancūziškos duona (supjaustytos kubeliai).

Preparation

  • 01
    Fondue puode pakaitinkite vyną, sudėkite sūrius ir kaitindami ant silpnos ugnies maišykite kol sūriai ištirps. Sudėkite miltus, druską, muskatą. Išmaišykite ir patiekite su prancūziškos duonos kubeliais. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI