The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Špinatų ir sūrio pyragas

60 min.
4 servings
Made with Cheese Gruyere

Ingredients

  • 1 šaukšto sviesto;
  • 3 skiltelių smulkinto česnako;
  • 3 ryšulėlių špinatų;
  • druskos;
  • maltų pipirų;
  • 200 g Griujerio tarkuoto sūrio;
  • 500 g sluoksniuotos tešlos;
  • 8 kiaušinių;
  • 3 stiklinių grietinėlės;
  • 1/8 šaukštelio malto muskato.

Preparation

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių. Keptuvėje išlydykite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės. Į keptuvę sudėkite špinatus, pagardinkite druska ir pipirais, ir dar pakepkite 2-3 minutes. Šaukštu nusausinkite keptus špinatus, išspausdami kuo daugiau skysčio ir aliejaus. Špinatus sumaišykite su sūriu ir sudėkite ant paruoštos kepti tešlos. Dubenyje suplakite kiaušinius, grietinėlę, muskatą, druską ir pipirus. Gautą masę supilkite ant tešlos ir špinatų. Dėkite į orkaitę ir kepkite 60 min. Prieš patiekiant leiskite atvėsti. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI