The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Ingredients

  • 2 šaukštai nesūdyto sviesto;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 1 svogūnas;
  • 1 puodelis nenugriebto pieno;
  • 1 puodelis vištienos arba daržovių sultinio;
  • 250 g tarkuoto Maasdam sūrio;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Žiupsnelis saldžiosios paprikos;
  • Pagardinimui česnako skonio traškučių, ar porą riekelių kepintos duonos.

Preparation

  • 01
    Nedideliame puode ištirpinti sviestą ir sudėjus supjaustytus svogūnus apkepti kol suminkštės. Po truputį pilti miltus, sultinį, pieną ir viską gerai išmaišyti. Sudėkite tarkuotą sūrį ir pagardinkite druska, bei pipirais. Patiekite karštą sriubą su traškučiais ar kepinta duona. Prie patiekalo tiks ir taurė balto sauso vyno. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI