The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Tiramisù al Marsala

30 min.
4 servings

Ingredients

  • 750 g Cammino Doro Mascarpone sūrio;
  • 4 kiaušiniai;
  • 2 pakeliai pailgų minkštų sausainėlių;
  • 200 g cukraus;
  • 2 maži puodeliai atvėsintos espresso kavos;
  • 2 stiklinės saldaus balto vermuto, Marsala (ar kito saldaus raudonojo) vyno ar romo Juodojo šokolado.

Preparation

  • 01
    Elektriniu plakikliu išplakite keturių kiaušinių trynius su cukrumi iki kreminės masės. Palengva įmaišykite Mascarponės sūrį. Tuomet išplakite likusius kiaušinių baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą. Sausainėlius trumpam pamerkite į espresso kavą ir išdėliokite jūsų pasirinktame deserto indelyje. Ant viršaus užpilkite nestorą sluoksnį kremo. Tuomet vėl pakartokite tą patį su sausainėliais ir kremu. Galiausiai sausainėlius pamirkykite vermute, sudėliokite ant kremo sluoksnio ir supilkite likusį kremą. Laikykite šaldytuve mažiausiai per naktį ir prieš patiekdami papuoškite tarkuotu juoduoju šokoladu. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI