The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Sluoksniuotos tešlos bandelė

45 min.
3 servings
Made with Cheese Fourme d'Ambert

Ingredients

  • 6 bandelių;
  • 150 g grietinėlės;
  • 50 g lęšių;
  • 1 pomidoro ( 6 riekelės);
  • 6 riekelių baklažano;
  • 200 ml alyvuogių aliejaus;
  • 250 g Fourme d'Ambert sūrio.
  • druskos ir pipirų.

Preparation

  • 01
    Į verdantį pasūdytą puodą supilkite lešius ir juos apvirkite ir atvėsinkite. Apkepkite baklažano griežinėlius ir pomidoro skilteles alyvuogių aliejuje ir taip pat atvėsinkite. Išplakite grietinėlę. Perpjaukite bandeles į 6 lygias dalis ir paskrudinkite jas orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą. Susluoksniuokite bandeles su paruoštomis daržovėmis ir lešiais. Užpilkite grietinėle ir uždėkite smulkintą sūrį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir sudėkite paruoštas bandeles. Patiekite su graikinių riešutų užpilu bei salotomis. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI