Itališkas 48% riebumo, gaminamas iš nepasterizuoto Lombardijos provincijoje besiganančių karvių pieno, sūris. Jis brandinamas tamsiuose urvuose nuolat vartant, dažniausiai yra aptrauktas rausva pelėsio žievele, o vidus būna baltas, minkštos sviestinės tekstūros, turintis ypatingą šiek tiek saldų skonį bei aromatą.
PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.
Apima žemės ūkio produktus, kurie pagaminti, apdoroti ir paruošti tam tikroje geografinėje teritorijoje, naudojant pripažintas žinias.
Valcolatte sūrių gamybos įmonė yra viena iš seniausių Italijos verslo kompanijų, kurioje sūrį gamina jau daugiau nei keturios kartos. Gamybos procese naudojamas tik pienas iš Italijos vietinių ūkių, palaikant vietines senąsias sūrio gamybos tradicijas. Vienas iš jų produktų -Taleggio sūris - žymimas saugomos kilmės nuorodos ženklu (angl. PDO - "protected designation of origin"). Jo pavadinimas kilęs nuo Taleggio slėnio, kur šis sūris buvo pradėtas ir vis dar tebėra gaminamas.
Troškiniai, salotos, pyragaičiai, desertai, duonos skrebutis, vaisiai, arba vienas kaip užkandis.
GėrimaiBaltas sausas arba pusiau sausas vynas.