Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Puskiečiai sūriai

Sūris Taleggio Valcolatte

Itališkas 48% riebumo, gaminamas iš nepasterizuoto Lombardijos provincijoje besiganančių karvių pieno, sūris. Jis brandinamas tamsiuose urvuose nuolat vartant, dažniausiai yra aptrauktas rausva pelėsio žievele, o vidus būna baltas, minkštos sviestinės tekstūros, turintis ypatingą šiek tiek saldų skonį bei aromatą.

Kilmės šalis

Italija

Brandinimo trukmė

4 sav.

Pieno rūšis

karvių pienas

Sertifikatas

PDO

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

PDO

Protected designation of origin

Apima žemės ūkio produktus, kurie pagaminti, apdoroti ir paruošti tam tikroje geografinėje teritorijoje, naudojant pripažintas žinias.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI

Istorija ir išskirtinumas

Valcolatte sūrių gamybos įmonė yra viena iš seniausių Italijos verslo kompanijų, kurioje sūrį gamina jau daugiau nei keturios kartos. Gamybos procese naudojamas tik pienas iš Italijos vietinių ūkių, palaikant vietines senąsias sūrio gamybos tradicijas. Vienas iš jų produktų -Taleggio sūris - žymimas saugomos kilmės nuorodos ženklu (angl. PDO - "protected designation of origin"). Jo pavadinimas kilęs nuo Taleggio slėnio, kur šis sūris buvo pradėtas ir vis dar tebėra gaminamas.

Geriausiai tinka su

Maistas

Troškiniai, salotos, pyragaičiai, desertai, duonos skrebutis, vaisiai, arba vienas kaip užkandis.

Gėrimai

Baltas sausas arba pusiau sausas vynas.