Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Puskiečiai sūriai

Sūris Iberico Quesle

Iberico Quesle – Ispaniškas puskietis sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvių ir avių pieno mišinio. Tai lengvas, puikaus, ypatingai turtingo, sodraus, tačiau švelnaus skonio sūris.

Kilmės šalis

Ispanija

Brandinimo trukmė

3 mėn.

Pieno rūšis

karvių, ožkų, avių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Iberico Quesle – yra prabangus, pusiau kietas sūris gaminamas Valjadolido mieste, centrinėje Ispanijoje. 45% riebumo sūris yra pagamintas iš pasterizuoto karvių ir avių pieno mišinio. Dramblio kaulo spalvos sūrio vidus ypatingai glotnus su nevienodai išsidėsčiusiomis mažomis skylutėmis, o jo kieta ir sausa žievė yra su esparto žolės žymėmis. Iberico Quesle brandinimas trunka mažiausiai 2 mėnesius. Karvės pienas sūriui suteikia glotnumą ir rūgštingumą, o avies pienas šiek tiek aitraus kvapo bei viską apjungia sodriu grietinėlės skoniu. Kiekvieno pieno tipui yra nustatyti minimalūs dydžiai, ne mažiau kaip 80% karvių pieno ir nemažiau 5% avių pieno. Šis sūris yra labai maistingas dėl jame esančių baltymų, kalcio ir vitaminų.

Geriausiai tinka su

Maistas

Stalo sūris, bet tinka ir maisto ruošimui. Dera su rūkyta mėsa, šviežiais vaisiais, svarainių marmeladu.

Gėrimai

Ispaniškas jaunas raudonas vynas.