De Rotterdamsche Oude yra brandinamas ne mažiau kaip 100 savaičių. Tai intensyvių aromatų ir ilgai išliekančio pikantiško skonio sūris. Šį intensyvų, aštrų skonį sūris lemia ilgas brandinimo procesas. Be to, dėl šio intensyvaus nokinimo, sūryje yra daug skoningų kristalų, kurie suteikia papildomo skonio pojūčio.
De Rotterdamsche Oude yra tikras Roterdamo sūris, pasižymintis unikaliu charakteriu ir išskirtiniu skoniu. Šio sūrio pagrindą sudaro skanus, kreminis šviežias olandiškų karvių pienas. Kitas labai svarbus ingredientas – laikas. De Rotterdamsche Oude visą subręsta iki tobulumo.
De Rotterdamsche Oude idealiai tinka naudoti virtuvėje. Struktūra ir intensyvus, aštrus skonis yra derinamas įvairiuose patiekaluose. Pavyzdžiui, salotose ar ant karpačio. Be to, dėl trapios konsistencijos sūrį lengva sutarkuoti. Skanu prie bet kokių makaronų.