Tai ispaniškų mėsos produktų gamybos pavyzdys. Vytinta dešra „Sola“ gaminama pagal šimtamečius receptus, o jos skoniui, anot meistrų, įtakos turi tiek ekstra kokybės mėsa, tiek ir visa regiono bei išpuoselėta gamyklos aplinka.
PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.
Pabrėžia tradicines savybes, tiek sudėtimi ar gamybos priemonėmis.
Pasakodami apie savo ekstra kokybės produktus ispanai užsimena apie specialią gamybos technologiją, turinčią įtakos dešros brandinimui ir suteikiančią nepakartojamą skonį. ^i dešra yra padengta baltuoju pelėsiu, o specialus gamybos metu naudojamas grybas sukuria gurmanišką skonį. Taigi daugiau nei šimtą metų puoselėti receptai ir dėmesys mėsos kokybei jau įvertinti gurmanų tarpe, o taip pat yra patvirtinti kokybės sertifikatais ir apdovanojimais. „Ispaniškas botagas" Fuet - tai vytinta, plona kiaulienos dešra, kurios diametras ne didesnis 34-36 mm ir padengta baltu pelėsiu. Fueto gamyboje naudojama kiauliena, baltas vynas, druska, pipirai ir kiti prieskoniai. Į šios dešros sudėtį dedamas Sola laboratorijoje auginamas grybas, kuris suteikia gaminiams išskirtinį skonį ir aromatą.
Fuet gali būti dedamas į sriubas ar troškinius, pakepintas ant grotelių ir patiekiamas ant šiltos duonos. Puikus užkandis, gali būti derinamas su įvairiais ne aštraus skonio sūriais, alyvuogėmis, ja taip pat galima gardinti troškinius.
GėrimaiGali būti derinama tiek su sodraus skonio raudonu vynu, tiek su, pavyzdžiui, lengvesnio skonio Riesling.