Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Mėsos Vytinta mėsa

Vytinta pelėsinė dešra „Fuet Espatec Extra Sola“

Tai ispaniškų mėsos produktų gamybos pavyzdys. Vytinta dešra „Sola“ gaminama pagal šimtamečius receptus, o jos skoniui, anot meistrų, įtakos turi tiek ekstra kokybės mėsa, tiek ir visa regiono bei išpuoselėta gamyklos aplinka.

Kilmės šalis

Ispanija

Brandinimo trukmė

mėn.

Mėsos rūšis

kiauliena

Sertifikatas

TSG

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

TSG

Traditional speciality guaranteed

Pabrėžia tradicines savybes, tiek sudėtimi ar gamybos priemonėmis.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI

Istorija ir išskirtinumas

Pasakodami apie savo ekstra kokybės produktus ispanai užsimena apie specialią gamybos technologiją, turinčią įtakos dešros brandinimui ir suteikiančią nepakartojamą skonį. ^i dešra yra padengta baltuoju pelėsiu, o specialus gamybos metu naudojamas grybas sukuria gurmanišką skonį. Taigi daugiau nei šimtą metų puoselėti receptai ir dėmesys mėsos kokybei jau įvertinti gurmanų tarpe, o taip pat yra patvirtinti kokybės sertifikatais ir apdovanojimais. „Ispaniškas botagas" Fuet - tai vytinta, plona kiaulienos dešra, kurios diametras ne didesnis 34-36 mm ir padengta baltu pelėsiu. Fueto gamyboje naudojama kiauliena, baltas vynas, druska, pipirai ir kiti prieskoniai. Į šios dešros sudėtį dedamas Sola laboratorijoje auginamas grybas, kuris suteikia gaminiams išskirtinį skonį ir aromatą.

Geriausiai tinka su

Maistas

Fuet gali būti dedamas į sriubas ar troškinius, pakepintas ant grotelių ir patiekiamas ant šiltos duonos. Puikus užkandis, gali būti derinamas su įvairiais ne aštraus skonio sūriais, alyvuogėmis, ja taip pat galima gardinti troškinius.

Gėrimai

Gali būti derinama tiek su sodraus skonio raudonu vynu, tiek su, pavyzdžiui, lengvesnio skonio Riesling.