Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Mėsos Vytinta mėsa

Itališkas vytintas saliamis „Milano“

Nuo XX a. pradžios šeimos verslo tradicijas puoselėjantys gamintojai siūlo aukščiausios kokybės ir išskirtinio skonio vytintą „Milano“ salami.

Kilmės šalis

Italija

Brandinimo trukmė

mėn.

Mėsos rūšis

kiauliena

Sertifikatas

TSG

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

TSG

Traditional speciality guaranteed

Pabrėžia tradicines savybes, tiek sudėtimi ar gamybos priemonėmis.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI

Istorija ir išskirtinumas

Netoli Parmos miesto Italijoje įsikūrę mėsos produktų gamybos meistrai yra išlaikę ilgametes tradicijas todėl jų gaminiai turi DOP kokybės standartu. Nuo mėsos pasirinkimo iki pagardinimo natūraliais prieskoniais ir dešros brandinimo – visiems gamybos etapams skiriamas išskirtinis dėmesys, todėl vytinta dešra salami „Milano“ pasižymi aukščiausia kokybe ir yra vertinama visoje Europoje. Šios dešros konsistencija dar vadinama „ryžio grūdo dydžio“, pasiekiama naudojant specialų malimo įrenginį, kurio pagalba vienodai paskirstomas liesos mėsos ir riebalų kiekis.

Geriausiai tinka su

Maistas

Puikus užkandis, tinkantis su įvairiais sūriais, alyvuogėmis ar tiesiog vienas. Patiekiamas supjaustytas plonais griežinėliais.

Gėrimai

Prie šio salami rekomenduojamas baltas vynas, kurio vynuoges galite pasirinkti patys – priklausomai nuo nuotaikos, paros ar metų laiko.