Nuo XX a. pradžios šeimos verslo tradicijas puoselėjantys gamintojai siūlo aukščiausios kokybės ir išskirtinio skonio vytintą „Milano“ salami.
PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.
Pabrėžia tradicines savybes, tiek sudėtimi ar gamybos priemonėmis.
Netoli Parmos miesto Italijoje įsikūrę mėsos produktų gamybos meistrai yra išlaikę ilgametes tradicijas todėl jų gaminiai turi DOP kokybės standartu. Nuo mėsos pasirinkimo iki pagardinimo natūraliais prieskoniais ir dešros brandinimo – visiems gamybos etapams skiriamas išskirtinis dėmesys, todėl vytinta dešra salami „Milano“ pasižymi aukščiausia kokybe ir yra vertinama visoje Europoje. Šios dešros konsistencija dar vadinama „ryžio grūdo dydžio“, pasiekiama naudojant specialų malimo įrenginį, kurio pagalba vienodai paskirstomas liesos mėsos ir riebalų kiekis.
Puikus užkandis, tinkantis su įvairiais sūriais, alyvuogėmis ar tiesiog vienas. Patiekiamas supjaustytas plonais griežinėliais.
GėrimaiPrie šio salami rekomenduojamas baltas vynas, kurio vynuoges galite pasirinkti patys – priklausomai nuo nuotaikos, paros ar metų laiko.