The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Keptų burokėlių salotos su Brinza sūriu

45 min.
1 serving
Made with Bulgarian cheese Brinza

Ingredients

  • 1 vidutinio dydžio burokėlio;
  • 50g mažų špinatų lapų;
  • 1/2 mažo raudono svogūno, plonai pjaustyto;
  • 75g Brinza sūrio, trupinto;
  • 1/4 puodelio graikinių riešutų;
  • 2 v.š. apelsinų sulčių;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 a.š. dižono garstyčių;
  • šiek tiek druskos.

Preparation

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Nuplaukite burokėlius ir nusausinkite. Suvyniokite į foliją ir sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite apie 1 valandą arba kol suminkštės. Iškeptus burokėlius atvėsinkite 15 minučių. Atvėsusiems burokėliams nulupkite žievę ir supjaustykite juos į 2 cm riekeles. Sumaišykite dubenyje špinatus, svogūnus, Brinza sūrį, riešutus ir burokėlius. Gerai sumaišykite apelsinų sultis, aliejų ir garstyčias ir užpilkite ant burokėlių. Pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI