Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Šparagų, bekono ir sūrio salotos

60 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 3 vnt. baltųjų šparagų;
  • 20-40 g rukolos salotų;
  • 80 g šalto rūkymo šoninės;
  • 7-8 vnt. vyšninių pomidorų;
  • 15 g mėlynojo svogūno;
  • Penkių rūšių pipirų, alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, šviežio baziliko;
  • 80 g sūrio salotoms;
  • 1 a.š. medaus;
  • 3-5 v.š. alyvuogių aliejus
  • Šviežio rozmarino ir čiobrelio.

Paruošimas

  • 01
    Verdantį vandenį nuskaniname druska ir cukrumi. Sudedame nuskustus šparagus ir verdame maždaug 3-7 minutes. Virimo laikas priklauso nuo šparagų storio. Išvirtus šparagus greitai atvėsiname, sudedame į šaltą vandenį su ledukais. Atvėsusius išdedame ant švaraus rankšluosčio, nusausiname. Supjaustome maždaug 3 cm ilgio lazdelėmis. Šalto rūkymo šoninės juosteles išdedame ant kepimo skardos. Kepame orkaitėje, 180 C karštyje, kol "bekonas" taps traškus. Į lėkštę išdėliojame "Rukola" salotų lapus. Ant viršaus baltųjų šparagų lazdeles, šiaudeliais pjaustytą mėlynąjį svogūną. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, sumaišytu su citrinos sultimis. Pabarstome trupučiu jūros druska ir šviežiai maltais penkių rūšių pipirais. Išdėliojame sūrio kubelius, per pusę perpjautus pomidoriukus, traškias "bekono" juosteles, bei šviežio baziliko lapelius. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI