Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Cezario salotos su Grana Padano kietuoju sūriu

30 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 1 valg.š. balzamiko acto;
  • 1 valg.š. citrinos sulčių;
  • 1 valg.š. Dižono garstyčių;
  • skiltelė česnako;
  • smulkintų kaparėlių;
  • ¼ puodelio tarkuoto Grana Padano;
  • 7 šaukštai alyvuogių aliejus;
  • 1/8 šaukštelis jūros druskos;
  • šviežiai maltų pipirų pagal skonį;
  • 6 jauni salotų lapai;
  • 2 didelių riekelių šviesios duonos, supjaustytos kubeliais;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 šaukštelių čili miltelių.

Paruošimas

  • 01
    Pirmiausia pasigaminkite padažą sumaišę balzamiko actą, citrinos sultis, Dižono garstyčias. Įdėkite skiltelę česnako, smulkintų kaparėlių, puse puodelio tarkuoto Grana Padano sūrio (pasilikte šiek tiek sūrio apibarstyti ant salotų), 5 šauktus alyvuogių aliejaus, jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį.
  • 02
    Padažo ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Duonos kubelius paskrudinkite keptuvėje 1-2 min, kol gražiai apskrus. Apibarstykite juos druska, pipirais, čili milteliais ir leiskite atvėsti. Salotas išdėliokite lėkštėje, apipilkite padažu, suberkite skrebučius ir ant viršaus pabarstykite Grana Padano sūrio drožlėmis. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI