Žiedinio kopūsto ir lašišos užkepėlė

45 min.
4 porcijos
Pagaminta su Prancūziškas sūris Emmental

Ingredientai

  • 1 didelio žiedinio kopūsto;
  • 50 g sviesto;
  • 50 g miltų;
  • 450 ml pieno;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 1 šaukštelio garstyčių;
  • šlakelio Worcestershire padažo;
  • duskos;
  • 150 g smulkintos virtos (rūkytos) lašišos;
  • 200 g tarkuoto Emmental sūrio.

Paruošimas

  • 01
    Susmulkinkite žiedinį kopūstą ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Pavirkite 2 minutes, nusausinkite ir sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą. Pagaminkite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Lėtai maišydami suberkite miltus, šiek tiek pakepkite. Tada, vėl nuolat maišydami, lėtai supilkite pieną. Pagardinkite muskatu, pasūdykite (pagal skonį) ir nuolat maišydami virkite, iki padažas sutirštės – jis turi būti kiek skystesnis už kondensuotą pieną. Į pagamintą padažą sudėkite kiaušinių trynius, garstyčias, Worcestershire padažą ir lašišą, ir atsargiai išmaišykite. Supilkite padažą ant žiedinio kopūsto ir apibarstykite sūriu. Kepkite karštoje orkaitėje (200C) 10-15 minučių, kol sūris įgaus auksinę spalvą. Patiekite karštą. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO