Vištienos krūtinėlė su pomidorais ir Vermeer sūriu

45 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 4 vnt. vištienos krūtinėlių;
  • 75 g Vermeer tarkuoto sūrio;
  • 12 vnt. vyšninių pomidorų;
  • 85 g Parmos kumpio;
  • 1 a.š. čiobrelių;
  • 1 vnt. didelės česnako skiltelės;
  • 1 ½ šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 350 g kopūsto lapų;
  • citrinų sulčių.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C . Atskirkite mažąją file nuo vištienos krūtinėlių ir atidėkite į šalį. Kiekvienoje krūtinėlėje vertikaliai , peilio pagalba suformuokite „kišenę“. Nedideliame dubenyje sumaišykite Vermeer sūrį , supjaustytus pomidorus, čiobrelius ir pagardinkite druska bei pipirais. Po šaukštą mišinio dėkite į kiekvieną vištienos krūtinėlės „kišenę“. Ir užtaisykite likusią skylę mažosiomis file. Apvyniokite Parmos kumpį aplink kiekvieną gabalėlį. Dėkite krūtinėlę i keptuvę ir apskrudinkite kiekvieną pusę maždaug po 2 min. Tuomet perkelkite krūtinėles į orkaitę ir dar pakepkite apie 15 min. Prieš patiekdami apkepinkite alyvuogių aliejuje česnaką, pridėkite kopūsto lapus ir dar pakepkite apie 2 min., kad kopūstas suminkštėtų, bet neprarastų stangrumo. Įspauskite citrinos sulčių. Kiekvieną krūtinėlę perpjaukite įstrižai, ant viršaus uždėkite kopūstų garnyro. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO