Vištienos krūtinėlė su Il Prefozo sūriu

45 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 4 vnt. vištienos krūtinėlių file;
  • 100 g Il Prefozo minkšto sūrio;
  • 1 vnt. kiaušinio;
  • Druskos pagal skonį;
  • Maltų džiūvesėlių apvoliojimui;
  • Aliejaus kepimui.

Paruošimas

  • 01
    Vištienos krūtinėles išmušti, iš šono padaryti gilią įpjovą, kad gautume kišenėlę. Iš vidaus ir iš išorės krūtinėles pabarstyti druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, galite naudoti vištienos prieskonius arba karį. Il Prefozo sūrį supjaustyti gabalėliais, kurių ilgis būtų lygus kišenėlės ilgiui. Sūrį sudėlioti į kišenėles. Užtvirtinti krūtinėlės kraštus. Kiaušinį išplakti, kiekvieną krūtinėlę pavolioti plakinyje, paskui džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Patiekti su žaliomis salotomis. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO