Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Vištienos krūtinėlės su pesto padažu ir Grand leo sūriu

45 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 4 vištienos filė;
  • 4 šaukšteliai žaliojo pesto padažo;
  • 75 g Grand Leo sūrio;
  • 12 šviežių baziliko lapų;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 500 g mažųjų morkų;
  • 2 paprikos;
  • 1 didelis raudonasis svogūnas;
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Įpjaukite vištienos krūtinėlę. Į vidų dėkite žaliojo pesto padažo, po nemažą gabalėlį supjaustyto sūrio ir baziliko lapelį. Kraštus sutvirkinkite lazdele.
  • 02
    Pilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus į kepimo skardą, tuomet sudėkite visas daržoves ir gerai išmaišykite. Pabarstykite druska ir pipirais. Išdėliokite vištienos krūtinėles ir apšlakstykite likusiu aliejumi.
  • 03
    Orkaitę įkaitinkite 190°C, kepkite 25-30 minučių, kol vištiena gražiai pagels ir daržovės suminkštės. Patiekite iš karto. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI