Vištienos krūtinėlė balto vyno ir sūrio padaže

45 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 4 vištos krūtinėlių;
  • druskos ir pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 1 askaloninio česnako;
  • 1 skiltelės paprasto česnako;
  • 10 ml balto vyno;
  • 12 ml vištienos sultinio;
  • 20 ml grietinėlės;
  • 80 g Apencelio sūrio;
  • 1 ½ šaukšto garstyčių.

Paruošimas

  • 01
    Įtrintas druska ir pipirais vištienos krūtinėles 5 min. pakepinkite alyvuogių aliejuje. Pakepintą vištieną sudėkite į kepimo indą ir dar 15 min. pakepkite iki 120 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Supjaustytus česnakus pakepinkite keptuvėje. Pilkite vyną, sultinį ir grietinėlę, ir maišant pavirkite apie 10 min., kol padažas pradės tirštėti. Galiausiai, sutarkuokite Apencelio sūrį ir sudėkite į padažą kartu su garstyčiomis ir atsargiai išmaišykite. Pagardinkite padažą druska ir pipirais, ir patiekite užpylę padažą ant vištienos. Labai skanu su virtomis šviežiomis bulvėmis ar šparaginėmis pupelėmis. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO