Viduržemio jūros regiono makaronai

30 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 20 vyšninių pomidorų;
  • 15 ml (1 šaukštas) alyvuogių aliejaus;
  • 350 g sausų linguine makaronų;
  • 25 g nesūdyto sviesto;
  • 25 g miltų;
  • 2 g (½ šaukštelio) garstyčių miltelių;
  • 450 ml pieno;
  • 150 g tarkuoto Frico Old Dutch Master sūrio;
  • 10 ½ g (4 šaukštai) šviežaus smulkinto baziliko;
  • Druskos ir šviežiai grūstų pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 190° C. Į kepimo skardą suberkite pomidorus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite viršutinėje orkaitės lentynoje apie 10-15 min., kol pomidorai taps minkšti ir pradės rusti. Dideliame puode užkaiskite vandenį, lengvai pasūdykite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus. Nuvarvinkite ir grąžinkite į puodą. Tuo metu į keptuvę sudėkite sviestą, miltus, garstyčių miltelius ir pieną, ir lengvai maišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol padažas taps vientisas ir tirštas, tuomet įmaišykite tarkuotą sūrį. Į padažą suberkite makaronus, švelniai įmaišykite pomidorus ir baziliką. Papuoškite tarkuotu sūriu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO