Trinta moliūgų sriuba su lydytu rūkytu sūriu

45 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 500 g moliūgo;
  • poros vidutinio dydžio bulvių;
  • nedidelio svogūno;
  • gerai prinokusio nektarino;
  • šaukšto baltojo vyno acto;
  • pusės litro verdančio vandens;
  • šaukštelio medaus arba cukraus;
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį;
  • 150 g rūkyto lydyto sūrio su pipirais.

Paruošimas

  • 01
    Moliūgą ir bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite svogūną ir nektariną. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite moliūgus ir šiek tiek pakepinkite. Tada suberkite bulves, svogūnus, nektariną, užpilkite verdančiu vandeniu, pagardinkite druska, pipirais, medumi arba cukrumi, įpilkite acto ir palikite troškintis, kol suminkštės (bent 20 minučių). Tuo metu gabalėliais supjaustykite rūkytą lydytą sūrį. Kai daržovės suminkštės, suberkite sūrį į sriubą, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Maišydami šiek tiek atvėsinkite, tada sriubą sutrinkite blenderiu ir dar šiek tiek pakaitinkite. Jei sriuba bus per tiršta, atskieskite pienu arba liesa grietinėle. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO