Tolimųjų Rytų tigrinės krevetės su čili

30 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 250 g neapdorotų Karališkųjų ar Tigrinių krevečių;
  • 1 laimo sultys;
  • 15 ml (1 šaukštas) aliejaus;
  • 1 riekelėmis smulkintas raudonasis svogūnas;
  • 1 sutrinta skiltelė česnako;
  • 125 g tarkuoto Frico Red Hot Dutch cheese sūrio;
  • Keli lašai Tabasco padažo;
  • 300 ml riebios grietinės.

Paruošimas

  • 01
    Išdarinėkite krevetes, suberkite į dubenį ir užpilkite laimo sultimis. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir česnako skiltelę apie 3-4 min., kol suminkštės. Nuo krevečių nupilkite sultis ir krevetes suberkite į keturis karščio nebijančius nedidelius dubenėlius. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, padažą ir grietinę ir supilkite į indelius ant krevečių. Įkaitinkite orkaitę, sudėkite indelius ir kepkite 3-4 min., kol sūris ištirps ir taps auksinės spalvos, o krevetės taps rausvos. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO