Sūrio ir pomidorų pyragas

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • Stiklinės kvietinių miltų;
  • Stiklinės rupių miltų;
  • 200 g sviesto;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 3 pomidorų;
  • 230 g Rulo de Cabra su žolelėmis;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • Šaukšto medaus;
  • 2 šaukštų garstyčių;
  • Kelių šakelės čiobrelių;
  • Žiupsnelio pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Atšaldykite sviestą ir supjaustykite kubeliais. Miltus berkite į virtuvinio kombaino indą, dėkite sviestą, druskos, pilkite apie 5 šaukštus vandens. Minkykite kietoką tešlą, suvyniokite ją į plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Pomidorus ir sūrį supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Tešlą iškočiokite į apskritą lakštą, išklokite juo skardą. Dugną lengvai patepkite garstyčiomis, o ant jų sluoksniuokite pomidorų ir sūrio griežinėlius. Aliejų sumaišykite su medumi ir šiuo mišiniu apšlakstykite pyrago viršų, užberkite druskos, pipirų ir susmulkintų čiobrelių. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol dailiai apskrus. Patiekite šiltą. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO