Spagečiai su Čederiu

30 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 400g sausų tagliatelle ar spaghetti makaronų;
  • 1 pundelis rėžiukų ar 85 g maišelis paruoštų rėžiukų;
  • 2 sutrintos česnako skiltelės;
  • 75g graikinių riešutų;
  • 100g tarkuoto Ilchester Somerset Gold Cheddar sūrio;
  • 2 šaukštai itin gryno alyvuogių aliejaus.

Paruošimas

  • 01
    Užvirkite lengvai pasūdytą vandenį dideliame puode, suberkite makaronus ir virkite 8-10 min., kol makaronai taps al dente (ne per daug minkšti). Tuo metu nuplautus ir nusausintus rėžiukus kartu su česnaku dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Suberkite riešutus ir trumpai pakapokite, suberkite sūrį ir lėtai smulkindami supilkite aliejų. Nusausinkite makaronus, palikdami 2-3 šaukštus virimo vandens, makaronus suberkite atgal į puodą. Ant makaronų supilkite pagamintą pesto padažą, atskiestą vandeniu ir viską lengvai išmaišykite. Patiekite su papildomai užtarkuotu sūriu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO