Skrudintų burokėlių pyragas su medumi, sūriu ir mėtomis

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 3 vidutinio dydžio geltonųjų burokėlių;
  • 2 mažų raudonųjų burokėlių;
  • 120 g Brebette sūrio;
  • 170 g varškės;
  • 2 šaukštų medaus;
  • Pundelio šviežių mėtų;
  • 1,5 puodelio miltų;
  • 0,5 šaukštelio jūros druskos;
  • 0,75 puodelio atšaldyto sviesto;
  • 0,5 puodelio pakildintų mielių raugo.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustykite burokėlius grežinėliais ir suvynioję į foliją pakepkite juos 20 min kol suminkštės. Palikite kad atvėstų. Elektrinio mikserio pagalba sumaišykite miltus druską ir sviestą. Lėtai maišant supilkite mielių raugą. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent 4 valandoms. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite tešlą į apskritimą ir įdėkite į kepimo skardą, tešlos kraštus užlenkę į viršų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite kol pyrago tešla gražiai pagels. Į indą susmulkinkite dalį sūrio, varškę ir sumaišykite. Į tešlos apskritimo vidurį suberkite gautą masę, sudėliokite keptus burokėlius ir apibarstę likusiu sūriu dėkite į orkaitę. Kepkite apie 15-20 minučių, kol sūris suminkštės ir tešlos kraštai gražiai paruduos. Išėmus apšlakstykite medumi ir uždėkite mėtų lapelių. Patiekite karštą. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO