Prancūziška tiršta svogūnų sriuba

60 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 5 šaukštų sviesto;
  • 3 didelių svogūnų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 šakelių čiobrelių;
  • žiupsnelio rudojo cukraus;
  • 3 - 4 stiklinės virtos moliūgų košės;
  • 2 stiklinės vištienos sultinio;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • 2 - 3 stiklinės tarkuoto Saint Nectaire sūrio.

Paruošimas

  • 01
    Į puodą įdėkite sviestą ir jį išlydykite. Sudėkite svogūnus, česnakus, lauro lapus, čiobrelius, prieskonius, supilkite sultinį. Virkite 25-35 minutes, nuolat maišant, kol svogūnai suminkštės ir karamelizuosis. Išimkite lauro lapų ir čiobrelių šakeles ir sudėkite moliūgų košę, supilkite tarkuotą sūrį. Dar virkite apie 15 – 20 minučių. Patiekite karštą su prancūzišku skrebučiu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO