Porų ir čederio sūrio Black Bomber pyragas su graikiniais riešutais ir brendžio padažu

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 150 g Black Bomber čederio sūrio;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 100 g porų;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 500 g greitai iškepančios jau paruoštos tešlos;
  • 10 ml brendžio;
  • 5 ml sidro acto;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus.

Paruošimas

  • 01
    Tešlą iškočiokite ir ja išklokite kepimo formą, suformuojami iš tešlos krepšelį – tartaletę. Supjaustykite porus, graikinius riešutus ir pakepinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, bet ne kol pakeis spalvą! Dėkite porus ir graikinius riešutus į tartaletę. Black Bomber sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir berkite ant porų ir riešutų. Suplakite kiaušinius ir grietinėlę – šį mišinį supilkite į tartaletę. Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol dailiai apskrus ir kiaušiniai iškeps. Keptuvėje pakaitinkite brendį, sidro actą ir alyvuogių aliejų. Šiuo padažu apšlakstykite pyragą prieš tiekdami. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO