Pica su sūriu ir karamelizuotais svogūnais

60 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 250 g miltų;
  • 15 g mielių;
  • Pusės šaukštelio cukraus;
  • Pusės šaukštelio druskos;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 250 g Rulo de Cabra su žolelėmis;
  • Šaukšto rozmarino;
  • 3 svogūnų;
  • 50 g sviesto;
  • 2 šaukštų rudojo cukraus;
  • 2 šaukštų balzaminio acto.

Paruošimas

  • 01
    Picos padas: į dubenį suberkite miltus, o viduryje padarykite duobutę. Į ją dėkite mieles, pusę šaukštelio cukraus ir druskos, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mieles lengvai ištrinkite, ant jų suberkite miltus ir dubenį apdenkite rankšluosčiu bei palikite šiltai maždaug dvidešimčiai minučių. Tešlai iškilus, į ją pilkite pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus ir sumaišykite vientisą masę (pasinaudokite plaktuvu). Tešlą aptepkite aliejumi ir palikite kilti dviems valandoms. Kol tešla kils, pasiruoškite svogūnus: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite svogūnus, supjaustytus griežinėliais. Dėkite išspaustas česnakų skilteles, druskos, rudąjį cukrų, pilkite balzaminį actą ir maišydami ant mažos ugnies kepinkite apie 20 minučių. Palikite atvėsti. Iš tešlos iškočiokite papločius, kiekvieną tepkite aliejumi. Dėkite karamelizuotus svogūnus, ožkų pieno sūrio gabalėlius, berkite rozmarinus. Paruoštą picą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, ir kepkite apie pusvalandį. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO