Pica su pomidorų džemu

45 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 2 skardinės slyvinių pomidorų;
  • 250 ml (1 puodelis) alyvuogių aliejaus;
  • 2 stiebeliai rozmarino;
  • 450 g picos tešlos;
  • 500 g nusausinto ir riekelėmis supjausyto Cammino Dóro Mozzarella sūrio.

Paruošimas

  • 01
    Keptuvėje ant labai mažos ugnies kaitinkite pomidorus su aliejumis ir rozmarinu apie tris valandas. Vėliau aliejų nupilkite ir leiskite džemui atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 220° C. Iš tešlos iškočiokite 30 cm skersmens pagrindą ir įklokite į kepimo skardą. Aptepkite pomidorų džemu. Kepkite apie 15 min. vidurinėje lentynoje. Vėliau pabarstykite mocarelos sūriu ir kepkite dar 5 min., kol sūris išsilydys. Prieš patiekiant apšlakstykite nuo pomidorų džemo likusiu aliejumi. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO