Pica su Parmos kumpiu

60 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 1 pakelis picos tešlos mišinio;
  • 1 nedidelė skardinė pomidorų su raudonėliu (arba raudonėlio žolelių atskirai);
  • 150 g nusausintų Cammino Dóro Mozzarella Bambini sūrio rutuliukų;
  • 200 g vyšninių pomidorų;
  • 2 sutrintos česnako skiltelės;
  • 150 g rukolos salotų;
  • 10 ml (2 šaukšteliai) alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų pagardinimui;
  • 200 g Parmos kumpio.

Paruošimas

  • 01
    Pagal ant pakelio pateiktą instrukciją pagaminkite picos tešlą, ją iškočiokite ir įtieskite į kepimo skardą. Tešlą aptepkite puse skardinės konservuotų pomidorų. Apibarstykite didžiąja dalimi sūrio rutuliukų ir kepkite iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Vyšninius pomidorus padalinkite pusiau ir dubenėlyje sumaišykite su trintu česnaku. Suberkite likusius sūrio rutuliukus ir nuplautas salotas, užpilkite alyvuogių aliejumi. Pagardinkite salotas druska ir pipirais. Picą padalinkite į lėkštes, užklokite kumpio riekelėmis ir uždėkite paruoštų salotų Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO