Lietiniai su moliūgais, šalavijais ir Tomme Noire Capitoul sūriu

60 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 8 lietinių blynų;
  • 350 g Tomme Noire sūrio;
  • 4 šaukštai riebios grietinėlės;
  • 600 g moliūgo;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • 3 šalavijo lapai;
  • Muskato;
  • Sviesto.

Paruošimas

  • 01
    Nulupkite moliūgus ir supjaustykite juos smulkiais kubeliais. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite česnaką. Sudėkite moliūgus, įberkite druskos, pridėkite šalavijų lapų ir įpilkite pusė stiklinės vandens. Virkite 20 - 25 minutes, kol moliūgai kubeliai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir pastatykite pravėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C ir į karščiui atsparų indą sudėkite sviestą.
  • 02
    Supjaustykite Tome Noire sūrį ir supilkite į dubenį. Įpilkite grietinėlės ir įdėkite du žiupsnelius muskato. Sumaišykite viską. Sudėkite po truputį mišinio ant visų 8 lietinių blynų ir sulankstykite trikampius.
  • 03
    Išdėstykite blynus į indą su sviestu ir ant viršaus sudėkite apkeptus moliūgus. Uždengite patiekalą aliuminio folija ir kepkite 15 - 20 minučių, kol sūris išsilydys. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO