Le Roulé sūriu įdarytos vištienos suktinukas

60 min.
2 porcijos

Ingredientai

  • 2 didelių vištienos krūtinėlių be kaulo ir odos;
  • 100 g Le Roulé Chili sūrio;
  • 6 juostelių rūkytos bekonienos;
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus;
  • 10 -12 vyšninių pomidoriukų, ant kekės;
  • druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • 2 š. grietinėlės;
  • šlakelio balto vyno;
  • pluoštelio rėžiukų.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 190 C laipsnių temperatūros. Švelniai išmuškite vištieną. Ant išmuštos krūtinėlės lygiomis dalimis padalinkite sūrį ir susukite ritinėlius. Sutvirtinkite apsukdami bekonieną. Atsargiai sudėkite suktinukus į alyvuogių aliejumi išteptą kepimo indą. Pagardinkite suktinukus druska ir pipirais. Apdėkite suktinukus pomidorais (galite dėti visą kekę, nenuskabydami pomidoriukų). Kepkite orkaitėje 45 - 55 minutes, priklausomai nuo krūtinėlės dydžio. Iškepus vištienai, pasigaminkite padažą iš kepimo inde likusių riebalų ir ištirpusio sūrio likučių mišinio. Kaitindami ant vidutinio stiprumo, keptuvėje sumaišykite grietinėlę su šlakeliu balto vyno. Supilkite riebalus iš kepimo indo ir dar pakaitinkite, kol išgaruos šiek tiek skysčio ir padažas taps kreminio tirštumo. Patiekite suktinukus su rėžiukų salotomis, keptais pomidoriukais ir tirštu kreminiu padažu. Taip pat, galite patiekti su sezoninėmis daržovėmis ir keptų ar virtų bulvių garnyru. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO