Kiaulienos kepsneliai su Raclette sūriu

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 3 v.š. balto vyno;
  • 1 v.š. dižono garstyčių;
  • 1 v.š. medaus;
  • 1 svogūnas;
  • 1 obuolys;
  • 4 kiaulienos nugarinės pjausneliai;
  • 125 g Raclette sūrio;
  • 375 g žalumos, pasirinktinai (salotos, špinatai, daigai);
  • druska ir pipirai.

Paruošimas

  • 01
    Dubenyje kartu išplakite vyną, garstyčias ir medų. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite obuolius, svogūną ir sumaišykite. Į pasiruoštą marinatą sudėkite pjausnelius ir palaikykite apie 30 min. Įkaitinkite grilinę ir kepkite kiaulienos kepsnius ant grotelių iš vienos pusės apie 3-4 min. Apverskite ir uždėkite sūrio griežinėlius. Ir toliau kepkite apie 3-4 min., priklausomai nuo mėsos storio. Leiskite pastovėti apie 2 minutes. Pabarstykite žalumos tarp kiaulienos pjausnių ir iš karto patiekite. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO