Itališka duona su Mozzarella

30 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 150 g brokolių;
  • 2 itališkos duonos (Ciabatta) kepalėliai;
  • 100 g nusausinto Cammino Dóro Mozzarella sūrio;
  • 60 g žolelių sviesto;
  • 1 ryšulėlis baziliko;
  • 100 g juodųjų alyvuogių;
  • 150 g pomidorų;
  • Druskos ir pipirų;
  • Paprikos prieskonių;
  • 1⁄2 ryšulėlio laiškinių svogūnų;
  • 180 g krevečių.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Nuplautus brokolius padalinkite atskirais žiedynais ir apvirkite tris minutes lengvai pasūdytame vandenyje. Duonos kepalėlius perpjaukite pusiau ir aptepkite sviestu su žolelėmis. Susmulkinkite baziliką, alyvuoges perpjaukite pusiau, nusausinkite brokolius, pomidorus supjaustykite pusiau, paskui skiltelėmis. Ant duonos puselių dėkite pomidorų riekeles ir brokolius, pagardinkite druska, pipirais bei paprika. Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, baziliku, alyvuogėmis ir krevetėmis, dėkite po didelę riekę mocarelos sūrio. Duonos kepalėlius dėkite į orkaitę ant vidurinės lentynos ir kepkite mažiausiai 10 min. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO