Ingredientai

  • 2 šaukštų sviesto;
  • 2 stiklinių smulkiai pjaustytų morkų;
  • 2 didelių šviežių laiškinių svogūnų (supjaustyti);
  • 1 ½ stiklinės smulkiai pjaustytų grybų;
  • 1 ¼ stikllinės riebios grietinėlės;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 stiklinės tarkuoto Manchego sūrio;
  • Pagal skonį druskos, maltos raudonosios paprikos ir muskato riešuto.

Paruošimas

  • 01
    Išlydykite šaukštą sviesto ir jame lėtai (apie 5 minutes) kepinkite morkas ir svogūnus, kol morkos suminkštės. Padidinkite kaitrą, sudėkite likusį sviestą ir apie minutę pakepinkite grybus. Dubenyje lengvai sumaišykite grietinėlę, kiaušinius, druską, maltą papriką ir muskato riešutą. Kartu sudėkit sūrį ir kepintas daržoves. Ištepkite sviestu 6 mažus molinius troškinimo puodelius (“čenachines”), į juos padalinkit daržovių mišinį. Sudėkit puodelius į kepimo skardą, pripildytą karšto vandens. Kepkit 180º C įkantintoje orkaitėje 25 minutes. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO