Įdaryti baklažanai su Baskeriu sūriu

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 4 baklažanų;
  • Skiltelės česnako;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų grietinėlės;
  • 150 g Baskeriu sūrio;
  • Muskato riešuto;
  • Druskos ir pipirų.

Paruošimas

  • 01
    Išilgai supjaustykite baklažanus. Pabarstykite prieskoniais ir pašaukite į orkaite. Kepkite 30 min, 220° C temperatūroje. Į dubenėlį sudėkite, tarkuotą Baskeriu sūrį, išspaustą česnaką, dėkite kiaušinį, grietinėlę, prieskonius ir viska gerai išmaišykite. Iš orkaitės išimkite baklažanus. Iš baklažanų išimkite minkštimą ir sumaišykite su sūrio mase. Baklažano kriaukles užpildykite gauta mase. Apibarstykite smulkintais muskato riešutais. Kepkite orkaitėje 250° C temperatūroje, 10-15 minučių. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO