Aksominė (trinta) pastarnokų sriuba su Mimolette

45 min.
1 porcija
Pagaminta su Sūris Mimolette Kroon

Ingredientai

  • 500 g lupto pastarnoko;
  • 80 g Mimolette sūrio;
  • 2,5 stiklinės šilto vištienos sultinio;
  • 150 ml riebios grietinėlės;
  • 4 laiškinių česnakų;
  • 1 saliero;
  • 30 g sviesto.

Paruošimas

  • 01
    Gilioje keptuvėje ant sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytus laiškinius česnakus, kol suminkštės. Supjaustykite salierą ir pastarnoką kubeliais ir sumaišykite su keptuvėje esančiais česnakais. Supilkite vištienos sultinį ant daržovių ir pagardinę druska ir pipirais, palikite virti apie 25 minutes. Tuo tarpu, pasinaudoję vaisių ir daržovių skustuku, labai plonai patarkuokite sūrį. Kai tik sriuba išvirs, pagardinkite ją grietinėle ir, išpilstę į lėkštes, apibarstykite tarkuotu sūriu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

43 PDO, 4 PGI

Italija

42 PDO, 1 PGI

Ispanija

25 PDO, 1 PGI

Jungtinė Karalystė

9 PDO, 3 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 2 PGI

Vokietija

4 PDO, 2 PGI

Austrija

6 PDO

Danija

2 PDO