The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Figos apkeptos sūriu

45 min.
1 serving

Ingredients

  • 8 šviežių figų;
  • 8 vytinto kumpio griežinėlių;
  • 200 g pelėsinio Double Creme sūrio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • Šaukštelio sviesto.

Preparation

  • 01
    Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite grietinėlę ir sudėkite gabalėliais pjaustytą sūrį. Maišykite kaitindami ant nedidelės ugnies, kol sūris išsilydys ir susidarys vientisa masė. Imkite figas, jas iš viršaus įpjaukite, įvyniokite į vytinto kumpio griežinėlius ir persmeikite dantų krapštuku. Figas dėkite į aukštesnį kepimo indą, į jų viduriukus, kur įpjovėte, įpilkite sūrio padažo, uždenkite indą folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5–7 minutes. Nuimkite foliją ir dar porą minučių pakepkite. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI