The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Graikiškos salotos

30 min.
2 servings

Ingredients

  • 1 pomidoro, supjaustyto kūbeliais;
  • 1/3 agurko, nulupto ir supjaustyto griežinėliais;
  • ¼ žaliojo pipiro;
  • ¼ raudonojo pipiro;
  • 6 Kalamata alyvuogių (tamsiai violetinės spalvos, migdolo formos alyvuogės);
  • ¼ raudonojo svogūno, supjaustyto griežinėliais;
  • 80 g Fetos sūrio, supjaustyto kūbelais;
  • 10 g kaparėlių;
  • 25 ml aukščiausios rūšies pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • 1 g raudonėlio lapelių.

Preparation

  • 01
    Į salotinę sudėkite supjaustytus pomidorus, ant jų dėkite agurkus, juostelėmis pjaustytus raudonąjį ir žaliąjį pipirus, svogūno griežinėlius. Apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi. Išdėliokite alyvuoges, kaparėlius ir kubeliais spjaustytą Fetos sūrį. Apšlakstykite likusiu aliejumi ir papuoškite raudonėlio lapeliais. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI