The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Balkanų kepintų burokėlių ir ožkos sūrio salotos

60 min.
4 servings

Ingredients

  • 8 vidutinio dydžio burokėliai, padalinti ketvirčiais;
  • 45 ml (3 šaukštai) alyvuogių aliejaus;
  • 15 ml (1 šaukštas) balzamiko acto;
  • 50 g pakepintų kedro riešutų;
  • 150 g įvairių salotų ar žolelių lapų (špinatų, rėžiukų);
  • 10 ml (2 šaukšteliai) medaus;
  • 200 g kubeliais smulkinto Frico Mild Chevrette sūrio;
  • Duonos patiekimui.

Preparation

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 190º C. Burokėlius sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir negailėdami apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite 35-40 min. vis pamaišydami, kol burokėliai taps minšti. Iškepus leiskite jiems atvėsti. Sudėkite burokėlius, kedro riešutus ir žalumynus į dubenį. Sumaišykite likusį alyvuogių aliejų, actą, medų ir druską su pipirais. Užpilą supilkite ant salotų ir lengvai išmaišykite. Padalinkite salotas į keturis dubenėlius ir ant viršaus užtarkuokite sūrio. Patiekite su skrudinta duona. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI