The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Provolone sūrio pica su Parmezanu bei pomidorais

45 min.
1 serving

Ingredients

  • 1 šaldytos picos tešlos;
  • 30 g tarkuoto Parmezano sūrio;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 300 g Provolone sūrio (riekelėmis);
  • 5 pomidorų (pjaustytų riekelėmis);
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Baziliko.

Preparation

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 200⁰C. Iškočiokite tešlą, ištepkite ją alyvuogių aliejumi, dėkite tarkuotą Parmezano sūrį, Provolone sūrio riekeles, tada pomigorus. Apibarstykite druska, pipirais bei pjaustytu šviežiu baziliku. Kepkite apie 12-18 min kol picos pagrindas švelniai paruduos. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI