The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Mozzarella ir špinatų apkepas

45 min.
4 servings

Ingredients

  • 800 g šviežių špinatų;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 svogūnai;
  • 200 g slyvinių pomidorų;
  • 30 ml (2 šaukštai) čili aliejaus;
  • 200 g šviežių ilgų makaronų (spaghetti, linguine);
  • 80 g kumpio;
  • Druskos ir pipirų;
  • Čili miltelių;
  • 45 ml (3 šaukštai) Pesto padažo;
  • 200 g nusausinto Cammino Dóro Mozzarella sūrio;
  • 50 g Parmigiano Reggiano – parmezano sūrio;
  • Šiek tiek sviesto.

Preparation

  • 01
    Visas daržoves nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite norimos formos gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite čili aliejų ir šiek tiek apkepinkite svogūną, česnaką ir paprikos gabalėlius. Suberkite šviežius makaronus ir kelias minutes patroškinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Į keptuvę suberkite špinatus ir leiskite jiems šiek tiek apvysti. Pagardinkite druska, pipirais, čili prieskoniais ir pesto padažu. Po kelių minučių atsargiai įmaišykite pomidorus, sūrį bei kumpį. Užtarkuokite parmezano. Apkepui skirtą indą ištepkite sviestu ir supilkite visus apkeptus ingredientus, užtarkuokite parmezano sūriu ir kepkite orkaitėje apie 10 min. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI